INSTITUTE FOR PRIESTS AND PRESBYTERATES

INTERDIOCESAN SUPPORT FOR PRIESTS IN MINISTRY

Intensive Accent Workshop – Sample Schedule 1 – Morning Start

<u>Day 1</u>	
9:00 – 10:00 AM	Arrival
10:15	Introductions and Workshop Goals and Format
10:30	Introduction to North American Speech – Vowels, Part 1 (90 minutes)
Noon	Noon Prayer and Lunch
1:15 PM	Introduction to North American Speech – Vowels, Part 2 (75 minutes)
2:30	Break
2:45	Introduction to North American Speech – Consonants (75 minutes)
4:00	Break
4:15	Speech Patterns – Stress, Part 1 (60 minutes)
5:30	Evening Prayer and Dinner
6:45	Speech Patterns – Stress, Part 2 (60 minutes)
7:45	Break
8:00	Evening Social
<u>Day 2</u>	
7:30 AM	Morning Prayer and Mass
8:30	Breakfast
9:15	Speech Patterns – Rhythm (60 minutes)
10:15	Break
10:30	Speech Patterns – Intonation (60 minutes)
11:30	Break
Noon – 1:00 PM	Noon Prayer and Lunch
1:15	Speech Patterns – Pastoral and Liturgical Ministry (90 minutes)
2:45	Evaluations and Wrap-up, Departure