INSTITUTE FOR PRIESTS AND PRESBYTERATES

INTERDIOCESAN SUPPORT FOR PRIESTS IN MINISTRY

Intensive Accent Workshop – Sample Schedule 2 – Afternoon Start

<u>Day 1</u>	
Noon – 1:00 PM	Arrival (and lunch?)
1:30	Introductions and Workshop Goals and Format
1:45	Introduction to North American Speech – Vowels, Part 1 (90 minutes)
3:15	Break
3:30	Introduction to North American Speech – Vowels, Part 2 (75 minutes)
4:45	Break
5:00	Evening Prayer
5:15	Reception/Dinner
6:30	Introduction to North American Speech – Consonants (75 minutes)
8:00	Evening Social
<u>Day 2</u>	
7:30 AM	Morning Prayer and Mass
8:30	Breakfast
9:15	<u> Speech Patterns – Stress, Part 1 (60 minutes)</u>
10:15	Break
10:30	<u> Speech Patterns – Stress, Part 2 (60 minutes)</u>
11:45 – 1:00 PM	Noon Prayer and Lunch
1:15	<u> Speech Patterns – Rhythm (60 minutes)</u>
2:15	Break
2:30	<u> Speech Patterns – Intonation (60 minutes)</u>
3:30	Break
3:45	<u> Speech Patterns – Pastoral and Liturgical Ministry (90 minutes)</u>
5:15	Evaluations and Wrap-up, Departure