INSTITUTE FOR PRIESTS AND PRESBYTERATES

INTERDIOCESAN SUPPORT FOR PRIESTS IN MINISTRY

<u>Intensive Accent Workshop – 3-Day Schedule</u>

<u>Day 1</u>	
1:00 – 2:00 PM	Arrival
2:00	Introduction to North American Speech – Vowels (Part 1) (90 minutes)
3:30	Break
3:45	<u>Introduction to North American Speech – Vowels (Part 2) (75 minutes)</u>
5:30	Evening Prayer and Dinner
7:00	Social
Day 2	
7:00 AM	Morning Prayer and Mass
8:00 – 9:00	Breakfast
9:15	Introduction to North American Speech – Consonants (75 minutes)
10:30	Break
10:45	<u>Introduction to North American Speech – Stress (Part 1) (75 minutes)</u>
Noon	Lunch and Leisure
2:00 PM	<u>Introduction to North American Speech – Stress (Part 2) (75 minutes)</u>
3:15	Break
3:30	<u>Introduction to North American Speech – Rhythm (75 minutes)</u>
5:30	Evening Prayer and Dinner
7:00	Social

<u>Day 3</u>

7:00 Morning Prayer and Mass

7:45 – 8:30 Breakfast

8:45 <u>Introduction to North American Speech – Intonation (75 minutes)</u>

10:00 Break

10:15 Introduction to North American Speech Patterns for Pastoral and

Liturgical Ministry (90 minutes)

11:45 Evaluations and Wrap-up

Noon Lunch and/or Departure

